Pályázati tájékoztató

PERLA-X Kft. modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása

A PERLA-X Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 146 647 603 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című Felhívásra benyújtott „A PERLA-X Kft. modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása” című, GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00746 számú támogatási kérelem keretében.


Kedvezményezett neve, címe:          
PERLA-X Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
3009 Kerekharaszt, Bugát Pál út 31.


Projekt címe: A PERLA-X Kft. modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés megvalósítása

A projekt azonosító száma:
GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00746

Szerződött támogatás összege:
146 647 603 Ft

A támogatás mértéke:
70 %

A projekt tartalma: 
A Perla-X Kft. nagykereskedelmi tevékenységét kívánja fejleszteni. A megnövekedett raktározási igény miatt egy új, különálló 1090 m2-es raktárcsarnokot építünk a pályázat keretein belül. Az új épület 2 fő részből áll:
- Üzemviteli-szociális épületrész: itt kap helyet a dolgozók részére kialakított öltöző, mosdók, az iroda, egy tárgyaló, étkező és kiegészítő helységek.
- Raktár épületrész: a cég tevékenységéhez szükséges anyagok és eszközök tárolására szolgáló helység.

Az épület fűtését és hűtését egy 16 kW-os all in one levegő-víz hőszivattyúval oldjuk meg padlóba beépített beágyazott hőleadókkal és fain-col berendezésekkel, valamint az energiaköltségek mérséklésére egy 15 kWp napelemes rendszert telepítünk. Működésünket technológiai bővítéssel is fejlesztjük, melynek során beszerzésre kerül 1 db Doosan G20NXP gázüzemű targonca, mely a megnövekedett kapacitásunk kiszolgálását szolgálja, a nehéz áru rakományok telephelyen belüli mozgatását, 1 db egyedi gyártású tekercselő és vágógép, mely lehetőséget biztosít 6 méter széles jumbo tekercsek tekercselésére és vágására, és 1 db 2,2 méter széles tekercselő egyedi gyártású gép, mely az általunk forgalmazott anyagok széles skálájának tekercselését szolgálja ki. Tevékenységünket egy modern vállalatirányítási rendszer beszerzésével kívánjuk támogatni, így a sERPa integrált vállalatirányítási rendszert allokáljuk, mely olyan kontrolling szemléletű program, amely biztosítja a tudatos vállalatvezetést, a hatékony folyamatokat és az átlátható, eredményes működést. A sERPa moduláris felépítésének és széleskörű, folyamatosan bővülő funkcionalitásának köszönhetően gyorsan, megbízhatóan, integráltan képes kielégíteni a pénzügyi, kereskedelmi, logisztika és termelési üzleti folyamatokat. A projekt megvalósítása során 1 fő digitális képzését is megvalósítjuk, hatékony munkavégzés keretében táblázatkezelő használatával 80 órában. Az eszközbeszerzéssel a munkavégzés feltételei javulnak, a folyamatok elvégzésére fordított idő lerövidül, valamint munkavállalóink modern eszközökkel és fejlett körülmények között láthatják el feladataikat.


A projekt tervezett befejezési dátuma:   2023.09.30.